(0416) - 652420
   Homepage      Producten    Substraten     Culvita Buxusgrond 20 liter

Culvita Buxusgrond

20 liter


Type Prijs (inc. BTW)
1 zak € Prijs op aanvraag  

Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Buxus en voor groenblijvende heesters zoals liguster en taxus. Ideaal voor de aanplant van een haag.

Bij de samenstelling is gekozen voor de beste grondstoffen zoals Baltisch veenmosveen, tuinturf en een speciaal geselecteerd soort klei. Naast de basis-bemesting is er voor uw tuingemak ook een langzaam vrijkomende meststof (EasyCoat) toegevoegd, waardoor u de eerste zes maanden niet hoeft bij te mesten.

Gebruiksaanwijzing
Maak de kluit goed vochtig. Wanneer u een plant in een grotere pot of plantenbak wilt verpotten, zorg dan dat de nieuwe pot goed schoon is. Wanneer de pot ongeglazuurd is, eerst goed in water laten volzuigen.
Leg eventueel op het bodemgat een paar potscherven. Het verdient aanbeveling om wat Culvita Hydrokorrels als drainagelaag onder in de pot te leggen.
Vul de nieuwe pot of plantenbak met de Culvita Buxusgrond en zet de plant in de pot of bak zonder de wortels te beschadigen. Geef royaal water maar zorg dat er geen water in de pot blijft staan. Planten in potten of bakken moet u tijdens het groeiseizoen regelmatig water geven. Voorkom dat de Buxusgrond helemaal uitdroogt.

Buxusgrond is ook geschikt voor andere groenblijvende heesters zoals liguster, taxus, etc.
Plaats de plant met zijn wortels in het plantgat en vul het plantgat met Culvita Buxusgrond. Door de struik iets te schudden tijdens het aanvullen met de Buxusgrond, komen alle wortels goed in contact met de gronddeeltjes. Geef royaal water, maar voorkom dat er water in het plantgat blijft staan. Vul de rest van het plantgat - indien nodig- aan met de uitgegraven grond.
Blijf het eerste jaar na planten regelmatig water geven. De wortels moeten de gelegenheid krijgen om zich in de ondergrond te vestigen en aansluiting te vinden op het grondwater.

Na zes maanden moet er weer bijgemest worden. Hiervoor is er een speciale meststof ontwikkeld: Culvita Buxus- en Haagmest. Deze meststof bevat alle voedingsstoffen die noodzakelijk zijn voor een optimale groei en ontwikkeling van de plant. 

Contact
 • Agro Nova BV
  Van der Duinstraat 128
  5161 BS
  Sprang Capelle

  Tel: (0416) - 652420
  Email: info@agronova.nl

© Agro Nova BV - Van der Duinstraat 128 - 5161 BS - Sprang Capelle Webdesign: KtB