(0416) - 652420
   Homepage      Producten    Biologische Bestrijding     Bladluis Galmug/gaasvlieg tegen bladluis

Bladluis

Galmug/gaasvlieg tegen bladluis


Type Prijs (inc. BTW)
Galmug tegen bladluis € Op aanvraag  
Gaasvlieg tegen bladluis € Op aanvraag  

Plaagherkenning: hoe erkent u of uw gewassen aangetast worden door bladluis

Bestrijding: hoe kunt u bladluis bestrijden

Bladluis, plaagherkenning
Bladluizen kunnen veel schade aanrichten aan allerlei gewassen in de binnenteelt. Bladluizen voeden zich met plantensappen, die ze met hun zuigende monddelen uit het blad halen. De sappen van planten bevatten veel suikers en weinig eiwitten. Dit betekent dat bladluizen veel sap uit het blad moeten zuigen om aan voldoende eiwitten te komen. De overtollige suikers scheiden ze af in de vorm van een kleverige stof. Die wordt honingdauw genoemd.
Honingdauw trekt ook andere insecten aan zoals wespen, vliegen, vlinders, mieren. In de honingdauw ontwikkelt ook de schimmel Roetdauw, een zwarte laag op de bladeren. Hierdoor kan de plant niet meer voldoende licht opnemen en er ontstaat een groeiremming.
Naast groeiremming kunnen bladluizen ook andere ziektes aan gewassen overbrengen zoals virussen die fataal zijn voor de planten. Vooral na zachte winters kan in het voorjaar een ware luizenplaag ontstaan waardoor de groei van diverse gewassen belemmerd wordt. Zeker als de planten net uitlopen en de bladluizen zich te goed doen aan nieuwe scheuten.
Een goed hulpmiddel bij de plaagherkenning is het ophangen van gele vangstroken

Bestrijding van bladluis
De gaasvlieg Chrysopa carnea is een zeer goede bestrijder van bladluizen. Ook andere insecten zoals trips, spint, wittevlieg, kleine rupsen, vlindereieren en wolluis versmaadt hij niet.
Aangezien de larven niet kunnen vliegen, moeten zij hun prooi via de kortst mogelijke weg kunnen bereiken. Het is daarom belangrijk om de larven uit te zetten in de nabijheid van hun prooi. Toch is een larve in staat om voor het volwassen worden 4 tot 5 km af te leggen. Het voordeel van het gebruik van larven is de zeer snelle werking.
De snelle bestrijding van haarden kan het gevaar op infectie voor de gehele teelt beduidend verkleinen.


 


Contact
 • Agro Nova BV
  Van der Duinstraat 128
  5161 BS
  Sprang Capelle

  Tel: (0416) - 652420
  Email: info@agronova.nl

© Agro Nova BV - Van der Duinstraat 128 - 5161 BS - Sprang Capelle Webdesign: KtB