(0416) - 652420
   Homepage     Kweektips     Kweken in februari Tuinkas in februari

Kweken in februari

Tuinkas in februari


Kasje voorbereiden voor het kweekseizoen.

Kweken in februari - Tuinkas in februari foto 1
Bijna uitgerust!
De winter is toe aan zijn laatste maand slaap. De dagen worden langer. Alles in de tuin ontwaakt geleidelijk aan. Het lentegevoel sijpelt stilletjes aan binnen en ´de vroege vogels´ onder de bloemen en planten later zich van hun mooiste kant zien.

Februari
Omdat het nog rustig is in de tuin, heeft u de tijd om de laatste voorbereidingen te doen aan de kas. Het uiteindelijke doel is de tuinkas in het voorjaar op een efficiënte manier gebruiken. U kunt bijvoorbeeld nu de laatste bladeren uit de kasgoten verwijderen. Als u een blokhut of andere houten constructies hebt, kijk die dan goed na. Voer nodige herstellingen uit en geef het blokhutje een nieuw laagje verf.

In februari is het gras nog heel gevoelig. Probeer dus om er zo weinig mogelijk op te lopen zodat u het niet nodeloos beschadigt. Ziet u slechte plekken op het grasveld, dan raden we u aan om tot in maart te wachten om deze te herstellen. Als er veel mos in uw gazon zit, mag u er wel kalk instrooien zodat de bodem gezonder wordt.

Als het niet meer vriest, begint u met het snoeien van bomen en planten. Snoeien van rozen doet u het beste in de maand maart. Profiteer ook van de mogelijkheid die zich voordoet om onkruid te wieden, want in februari kunt u heel gemakkelijk onkruid verwijderen. Brandnetels, veldkers, boterbloem zijn maar enkele voorbeelden van het mogelijke onkruid waarmee je tuin te kampen kan krijgen.

Wat is er leuker dan het gehele jaar door wat kleur in de tuin te hebben? Twijfel dus niet om eens enkele wintergroene struiken of bladhoudende bomen in de tuin te planten. Ligustus, taxus, buxus en lonicerahaagjes zorgen voor de opgewekte groene sfeer waar we zo naar verlangen.

Februari is het ideale moment om klimplanten op te binden.
U waakt er ook best voor dat de planten nog de ondige bescherming hebben tegen de vorst. In februari is een stevige winterprik immers nooit ver weg. Ga er echter neit van uit dat februari er enkel is om planten te beschermen. Het kweken van groenten en planten is zeker al mogelijk. En daar draait het uiteindelijk toch allemaal om. Wie wil beginnen met zaaien in de kas kan dat zeker en vast al doen. De eerste groenten kunnen gekweekt worden in een warme kweekkas. U kunt al kervel, spinazie, tuinkers, wortelen en nog zo veel meer zaaien en de eerste helft van februari is ideaal om zomerprei te zaaien. De prei kan geoogst worden in juli-augustus. Ook lentesla, witte spitskool en knolselder kunnen in februari ingezaaid worden. Er moet wel rekening gehouden worden met de weersomstandigheden. We raden u aan om deze groenten in te zaaien in een vorstvrije kas. Als het vriest in februari, dan kan noppenfolie of een verwarming voor de kas zeker hulp bieden. Warme, zonnige dagen zijn wel zeldzaam in februari, maar als het eens een dag warm en zonnig is, dan raden we u aan om de ramen van de tuinkas enkele uren open te zetten.Gerelateerde pagina's


WAT AAN HET POTEN VAN AARDAPPELEN VOORAF GAAT - (in moestuin, op terras en op balkon)

WAT AAN HET POTEN VAN AARDAPPELEN VOORAF GAAT

(in moestuin, op terras en op balkon)

Als je het goed wil doen stel je jezelf eerst een aantal vragen: wil ik vroege of late aardappelen, wil ik bio of gangbaar, vastkokend of kruimig, rood- of geelschillige, een...

Contact
 • Agro Nova BV
  Van der Duinstraat 128
  5161 BS
  Sprang Capelle

  Tel: (0416) - 652420
  Email: info@agronova.nl

© Agro Nova BV - Van der Duinstraat 128 - 5161 BS - Sprang Capelle Webdesign: KtB