(0416) - 652420
   Homepage     FAQ

FAQ


Waarom een kas aanschaffen?

Een kas aanschaffen, betekent een strijd aangaan met het klimaat. Het klimaat kan gestuurd worden, door de mogelijkheid een maximum aan licht en warmte te verkrijgen. Hierbij is volgende factor uiterst belangrijk: het aantal beluchtingsramen, dit in combinatie met een behoorlijke brede ingang. Een kas wordt namelijk belucht met het zogenaamde schoorsteeneffect.

Moet ik mijn moestuin bemesten?

Wij raden het altijd aan om uw moestuin licht te bemesten, simpelweg omdat bemesting zorgt voor een betere kwaliteit en een hogere kwantiteit. Zonder bemesting zullen uw planten tevens goed groeien en bloeien, alleen het duurt iets langer voor u de vruchten kunt plukken. Kom langs op onze vestiging voor een gedegen advies.

Hoe werkt de login op de site?

De afdeling login op onze website is speciaal ontwikkeld voor vaste klanten die bestellen op factuur. Als u ook geintresseerd bent in deze service, neemt u dan contact met ons op.

Ik heb een insectenplaag op mijn plant, wat moet ik doen?

Neem een paar bladeren van uw plant mee en eventueel een foto van de plant.
Aan de hand van deze informatie zullen onze experts bepalen welke methode het beste is om de plaag te bestrijden.

Welke fundering heeft een kas nodig?

Het is de fundering die uw kas beschermt tegen alle mogelijke druk vanuit de grond (grondwater dat opduwt door de vorst, verzakkingen tijdens droge periodes). Hier bieden wij u de keuze. Of u maakt zelf een fundering : een gemetst muurtje, een gegoten beton-fundering of een beton-platen-fundering. Deze oplossingen zijn goed voor zover de fundering haaks wordt geplaatst, met een lichte helling over de lengte, en voldoende diep (tot onder de vorstgrens). Een alternatief en veel eenvoudiger oplossing is de aluminium-fundering.

Een aluminium fundering biedt u:
-tijdsbesparing : deze fundering vervangt alle beton-, muur- of platenfunderingen
-eenvoudige plaatsing: er is geen voorbereidend werk meer. U plaatst de kas rechtstreeks op de aarde
-het biedt u de mogelijkheid (later) uw kas met fundering gemakkelijk te verplaatsen
-de levering gebeurt steeds met voldoende grondankers
-de grond in de kas blijft in verbinding staan met de grond buiten de kas waardoor zouten en zuren gemakkelijker weggeleid kunnen worden.

Is de grootte van mijn kas belangrijk?

De grootte, in het bijzonder het volume van de kas is heel belangrijk. Hoe groter het volume, hoe kleiner de temperatuurschommelingen, hoe gemakkelijker om goede resultaten in uw kas te behalen. Bij de aankoop van een kas denkt u als klant meestal aan één mogelijk gebruik (bv tomaten) waarbij u vergeet dat deze hobby snel kan groeien. Bij het bezoek aan vrienden en familie krijgt u al eens vlug een voorbeeldje mee, en als dusdanig staat uw kas heel vlug vol.
U zou verrast zijn hoeveel mensen reeds na 1 jaar terugkomen voor de uitbreiding van hun kas. Jammer voor de investering, wetende dat de kleinste kassen relatief de duurste zijn. Een ruitje extra in de lengte kost écht niet zoveel extra. Dus een goede raad: neem uw kas steeds iets groter dan wat u nu voor ogen heeft. We letten ook speciaal op de breedte: de breedte is steeds belangrijker dan de lengte, want uw padbreedte is steeds hetzelfde. Dus hoe meer breedte, hoe meer effectieve kweekruimte wordt verkregen.

Hoe lang duurt het om een kas te monteren?

In geval u één persoon heeft om te helpen en het terrein ligt klaar, dan kan u heel gemakkelijk de kas opbouwen en uw plantjes verhuizen in 1 tot 2 dagen. De opbouw van de kas gebeurt trapsgewijs volgens een gedetailleerde montagehandleiding met tekeningen en tekst.


Stel uw vraag

Heeft u andere vragen? Stel ze aan ons door middel van het onderstaande formulier wij zullen ze met plezier beantwoorden. Uw vraag en gegevens worden niet op onze website geplaatst.

Stel uw vraag
 *
Naam:
 *
Emailadres:
 *
 
Contact
 • Agro Nova BV
  Van der Duinstraat 128
  5161 BS
  Sprang Capelle

  Tel: (0416) - 652420
  Email: info@agronova.nl

© Agro Nova BV - Van der Duinstraat 128 - 5161 BS - Sprang Capelle Webdesign: KtB