(0416) - 652420
   Homepage      Producten    PRESTIGE ACTIES     PRESTIGE ACTIE S104H-B Schuine Wanden 306 x 298 x H 172/237 cm

PRESTIGE ACTIE S104H-B Schuine Wanden

306 x 298 x H 172/237 cm


Type Prijs (inc. BTW)
Veiligheidsglas € 1849,=  
Veiligheidsglas + RAL kleur € 2519,=  

- gratis levering aan huis in Nederland (met uitzondering van de eilanden)

Voordelen schuine wanden:

- verbeterde licht en warmte opvang
- verminderde winddruk
- stabiele constructie

Wat is veiligheidsglas?


Gehard floatglas heeft een thermische behandeling ondergaan om de breuksterkte te verhogen en de breukvorming te veranderen. Dit glas is volgens de norm EN 12150 veiligheidsglas, aangezien het bij breuk fragmenteert in verschillende kleine stukjes die niet erg snijdend zijn. Het hardingsproces, dat grote spanningen opwekt in het glas, heeft een dubbel voordeel: het verbetert de mechanische sterkte en verandert de breukwijze van het glas. De scherven vallen uiteen in heel kleine stukjes met afgevlakte kanten. Dankzij de manier van uiteenvallen is het risico op verwondingen beperkt. Veiligheidsglas is daarom zeker aan te raden om de veiligheid van kinderen, huisdieren of mensen die in de tuinkas werken te garanderen. Gehard glas verhindert echter niet het doorvallen van personen.Gehard floatglas valt onder de veiligheidsnorm EN12150.

Tuinbouwglas laat ongeveer 90% van de totale lichthoeveelheid door. Direct zonlicht moet het glas onder een hoek van 90 raken om de maximale hoeveelheid door te laten. Als de hoek kleiner of groter is, wordt er een deel teruggekaatst(reflectie). Tijdens de zomer is er voor de meeste planten meer dan genoeg licht, maar in de wintermaanden krijgen ze niet genoeg licht. Daarom werd gezocht naar de beste vorm voor hobbykassen. De hobbykasjes met schuine wanden zijn speciaal ontwikkeld om meer licht door te laten. De beste helling van de wand ten opzichte van het horizontale vlak is 78. In de winter bereikt het zonlicht de aarde onder een hoek van ongeveer 15. Daarom staan de schuine wanden van de ACD PRESTIGE min of meer loodrecht op de zonnestralen en laten ze dus een maximale hoeveelheid licht door. Tijdens de zomer is de hoek niet zo van belang, omdat de intensiteit van het zonlicht dan groter is.

Assortiment ACD PRESTIGE met schuine wanden
De tuinkassen zijn standaard uitgerust met 4 mm tuinbouwglas. Het dak is gehamerd glas, de zij-, voor- en achterkant is helder glas. Tegen een meerprijs is wijziging van deze glascombinatie mogelijk. Het assortiment "ACD PRESTIGE" met schuine wanden heeft 1 hoogte
De hoogte van de goot bedraagt 172 cm. 
De hoogte van de nok is afhankelijk van de breedte:

 • breedte 306 cm = nokhoogte van 237 cm
 • breedte 380 cm = nokhoogte van 253 cm
 • breedte 453 cm = nokhoogte van 272 cm

  Alle afmetingen zijn buitenmaten en inclusief de fundering van 8 cm.

 • Contact
  • Agro Nova BV
   Van der Duinstraat 128
   5161 BS
   Sprang Capelle

   Tel: (0416) - 652420
   Email: info@agronova.nl

  © Agro Nova BV - Van der Duinstraat 128 - 5161 BS - Sprang Capelle Webdesign: KtB