(0416) - 652420
   Homepage      Producten    Biologische Bestrijding     Spint Roofmijt tegen spint, 1000 stuks

Spint

Roofmijt tegen spint, 1000 stuks


Prijs: € Op aanvraag inc. BTW

Plaagherkenning: hoe herkent u of uw gewassen aangetast worden door spint.

Bestrijding: hoe kunt u spint bestrijden.


Spint, plaagherkenning
De kasspint is een 0,5 mm grote, geel-bruine mijt met twee donkergroene vlekken op de flanken, die leeft van plantensappen. De kasspint is optimaal actief bij een temperatuur van 25 30 C en houdt van een lage luchtvochtigheid. Een volwassen kasspint legt gemiddeld 50 100 eieren per keer. Bij een temperatuur van 30C is de duur van de groei van eitje tot volwassen kasspint ca. 1 week.
Spintschade is te herkennen aan de wit-gele plekjes op de bovenkant van het blad van de plant en aan een zijdeachtig spinsel aan de onderkant van het blad. Om zich te voeden zuigen spintmijten plantensap op. Hierdoor verkleuren de plantencellen geel, wat vaak aan de bovenkant van het blad waarneembaar is als gele puntjes. Aan de onderkant van het blad zitten de zeer kleine spintachtige beestjes, die in het floeem van de bladeren zuigen. Bij een ernstige aantasting vallen de bladeren af en worden de spinseldraden duidelijk zichtbaar.

Bestrijding van spint
Spint wordt met succes met de roofmijt Phytoseiulus persimilis bestreden. De roofmijt is een 0,6 mm rode mijt die zich snel beweegt en die onmiddelijk op zoek gaat naar spint. De roofmijt leeft hoofdzakelijk van spint en spinteieren, die hij leegzuigt en opeet. De roofmijten worden verpakt in een flesje van 1000 exemplaren, goed voor een te behandelen oppervlakte van 25 m in geval van een niet te zware aantasting. De toepassing is eenvoudig: de inhoud van het flesje uitstrooien op de bladeren van de plant (en niet op de bloem).
Advies is om spint om de 14 dagen te behandelen.

Contact
 • Agro Nova BV
  Van der Duinstraat 128
  5161 BS
  Sprang Capelle

  Tel: (0416) - 652420
  Email: info@agronova.nl

© Agro Nova BV - Van der Duinstraat 128 - 5161 BS - Sprang Capelle Webdesign: KtB